När ångesten kommer krypande

Ja, jag känner ångest ibland. Ibland kommer det från ingenstans och ibland kan jag känna att det kommer krypande långsamt, som ett monster på jakt som smyger på sitt byte som jag vet om men inte kan fly ifrån. Hemskt är det, för jag vet att det kommer att ta över mig, total ångest som får mig att mål fruktansvärt dåligt och komma ihåg allting dumt och dåligt jag någonsin gjort i livet.

För några månader sedan så började jag dock gå hos en terapeut, på samtal för att behandla min ångest. För att få hjälp att hantera den. Har gått till Mälardalens Psykiatri och Terapi AB och min terapeut där försöker att hjälpa mig finna tankar som jag kan ta till när jag känner att de negativa tankarna börjar att ta över och ångesten kommer krypande. Dock är det verkligen inte alls så enkelt.

Det är inte bara att tänka bort sina negativa tankar. De är där av en anledning och även om man kan göra sitt bästa för att minska dem är de väldigt svåra att bli av med bara där och då. Ofta tar det ganska lång tid för dem att försvinna och för att det ska kunna bli så som man vill ha det. Och jag vill kunna må bra, bli fri från min ångest, och det är därför jag fortsätter att gå till Mälardalens Psykiatri och Terapi AB för att prata med min terapeut med jämna mellanrum.

Du gillar kanske också...